Σχολείο Επιχειρηματικότητας για άτομα με οπτική αναπηρία | Δεκέμβριος 2022

Μετά από 12 κύκλους για μαθητές και μαθήτριες 14 ως 18 ετών όλων των σχολείων της Ελλάδας, το τριήμερο 2 με 4 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πιο ξεχωριστή διοργάνωση Teen Business School έως τώρα, για νέους και νέες με οπτική αναπηρία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνολική χορηγική υποστήριξη της Deloitte, η οποία εκτός των άλλων συνεισέφερε τις εγκαταστάσεις της, καθώς και πλήθος εθελοντών στελεχών της, προκειμένου να διοργανωθεί ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πιλοτικά για 12 ώρες, συμμετείχαν 10 νέοι και νέες από τη Βόρειο Ελλάδα, με ηλικίες από 17 ως και 26 ετών, αλλά και ένας μαθητής 12 ετών από τη Ρόδο, του οποίου η μετακίνηση εξασφαλίστηκε και πάλι με την οικονομική υποστήριξη της Deloitte.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε υλοποιηθεί και στεφθεί με απόλυτη επιτυχία χωρίς τη συνδρομή του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) το οποίο όχι μόνο συγκέντρωσε και ενθάρρυνε τα παιδιά να «τολμήσουν» και να συμμετέχουν, αλλά εκπαίδευσε και τους εισηγητές, ενώ μετέτρεψε κατάλληλα το υλικό των διδασκόντων για να δοθεί στους συμμετέχοντες! Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σύντομα θα διεξαχθεί ανάλογο πρόγραμμα και στην Αθήνα!

Αναφορές στον Τύπο