12ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Ιούνιος 2022

Ο 12ος κύκλος του Teen Business School και πάλι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 3 χρόνια μετά!

Το 12ο Teen Βusiness School προσέφερε καινούριες γνώσεις και εμπειρίες στους 23 μαθητές που το παρακολούθησαν, από τις 20 μέχρι και τις 27 Ιουνίου. Για μια ακόμη φορά, το πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας είχε πολλές εκπλήξεις: νέους και δημοφιλείς καλεσμένους, επιμόρφωση στις δυνατότητες του 3D printing, δώρα για όλους τους μαθητές και ξεχωριστά κεράσματα!

Οι διαλέξεις έγιναν κυρίως σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και μία από τις μέρες στον εντυπωσιακό χώρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στο κέντρο της πόλης. Οι μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές, άκουσαν τις ιστορίες επιχειρηματιών και συνεργάστηκαν με τους άλλους συμμετέχοντες-ουσες, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Αυτή τη φορά είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα, που αποτέλεσε τον αγαπημένο ομιλητή των μαθητών! Με αυτόν τα παιδιά ενημερώθηκαν για πιθανές καριέρες στο χώρο του αθλητισμού, την ψηφιακή επιχειρηματικότητα, αλλά συζήτησαν κιόλας ιδέες για το μέλλον.

Ακόμα, οι συμμετέχοντες-ουσες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ιστορία των δημιουργών του οδηγού εστίασης “Thess_del_food” και να δοκιμάσουν τα υπέροχα κεράσματα που τους προσέφεραν οι δύο ιδρυτές του.

Το 12ο Teen Βusiness School ενισχύθηκε από τη υποστήριξη των εταιριών Deloitte, Kleemann, ηλεκτρικές συσκευές Gruppe, efood, Employ Edu Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, Εκδόσεις Κριτική, Ergon Blog, 2ence, Kinesiotherapy, και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Αναφορές στον Τύπο