Οι Εισηγητές

Γνωρίστε τους καταξιωμένους εισηγητές του προγράμματός μας και λάβετε τον αναλυτικό οδηγό για να ανακαλύψετε τις θεματικές τους ενότητες.

Οι Εισηγητές

Γνωρίστε τους καταξιωμένους εισηγητές του προγράμματός μας και λάβετε τον αναλυτικό οδηγό για να ανακαλύψετε τις θεματικές τους ενότητες.

Οι Εισηγητές

Γνωρίστε τους καταξιωμένους εισηγητές του προγράμματός μας και λάβετε τον αναλυτικό οδηγό για να ανακαλύψετε τις θεματικές τους ενότητες.

Καθηγητές

Ιωάννης Νικολαΐδης

Καθηγητής - Επιστημονικός Υπεύθυνος

O Γιάννης Νικολαΐδης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπήρξε επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, καθώς και εξωτερικός συνεργάτης αρκετών εταιρειών – οργανισμών (ΚΡΥΣΤΑΛ, ATLANTIS Engineering, ΜΕΤΑΛΛΟΝ Τεχνολογική, Frigotec, Δ.Ο.Κ.Π.Υ. κ.α.), κυρίως σε σχέση με θέματα ποιότητας, αλλά και οργάνωσης της λειτουργίας τους. Από το 1995 διδάσκει σε σεμινάρια στελεχών επιχειρήσεων, σε ποικιλία θεμάτων.

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Ιωάννη Νικολαϊδη…

Κωνσταντίνος Φούσκας

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Κωνσταντίνος Φούσκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδικότητα «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογική Καινοτομία». Διδάσκει θέματα σχετικά με την ανάπτυξη καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικό επιχειρείν και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ασχολείται ερευνητικά και διδακτικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα. 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Κωνσταντίνο Φούσκα…

Παντελής Αγγελίδης

Καθηγητής Παν. Δυτικής Μακεδονίας​

Ο Παντελής Αγγελίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διετέλεσε πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), ενώ αυτό το διάστημα είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Παντελή Αγγελίδη…

Δημήτρης Αηδόνης

Αν. Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

O Δημήτρης Αηδόνης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και παράλληλα εργάζεται ως επισκέπτης καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διασφάλιση Ποιότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Δημήτρη Αηδόνη…

Τακτικοί ομιλητές

Κώστας Τραμαντζάς​​

Γενικός Διευθυντής Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας - Διαχειριστής OK!Thess​

Ο Κώστας Τραμαντζάς είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση σε θέματα Βιομηχανικής Διοίκησης. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο την οικονομική τους εκμετάλλευση.

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Κώστα Τραμαντζά…

Σοφία Παναγιωτίδου​

Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας​

H Σοφία Παναγιωτίδου εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης φοιτητών και νέων αποφοίτων.

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τη Σοφία Παναγιωτίδου…

Θεόφιλος Μυλωνάς

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

Ο Θεόφιλος Μυλωνάς είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών με Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα. Είναι συνιδρυτής εταιριών νέας τεχνολογίας (YSOFT AE, Exandia Inc, TEC Capital Fund) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος και μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα ως επιστημονικός υπεύθυνος εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, ενώ έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων, κυρίως σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδας και εξωτερικού.

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Θεόφιλο Μυλωνά…

Αναστάσιος Νταμπίζας

Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEERC

Ο Αναστάσιος Νταμπίζας είναι Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου στο Κέντρο Έρευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC). Έχοντας πάνω από είκοσι χρόνια σχετικής εμπειρίας, έχει συμβάλλει στην προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ερευνώντας συστήματα υποστήριξης αποφάσεων που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την ταχεία αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρουσιάσεις για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ παράλληλα έχει υπάρξει μέντορας σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, ενώ είναι σύμβουλος επιχειρηματικών ιδεών. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπεύθυνος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), καθώς και επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης του μεγαλύτερου συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει αναλάβει το Μουσείο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τον Αναστάσιο Νταμπίζα…

Χαρίτα Βλάχου

Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας

Η Δρ. Χαρίτα Βλάχου είναι Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας και διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών μαθήματα “Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας” και “Γαστρονομικού Τουρισμού & Αγροδιατροφής”. Υπήρξε συνεργάτης Δημάρχων και πλήθους εκπαιδευτικών φορέων σε θέματα Γυναικείας και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, καθώς και Εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια ως ενταγμένη σε Μητρώα Αξιολογητών Διαχειριστικών Αρχών έχει κληθεί να αξιολογήσει προτάσεις που κατατίθενται σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να λάβετε τον αναλυτικό οδηγό και να διαβάσετε περισσότερα για τη Χαρίτα Βλάχου…

Καλεσμένοι ομιλητές

Χρήστος Ταουσάνης

Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους ομιλητές, πανευρωπαϊκά, που έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 διαλέξεις σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι Διδάκτορας Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.

Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

O Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού και Αντικειμενοστρεφούς Σχεδίασης στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας από το 2017 έως το 2022. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει σε θέματα ποιότητας, συντήρησης και εξέλιξης συστημάτων λογισμικού.

Τζέιμι Καβάζος

Αρχιτέκτονας και Ιδρυτής της Thes3D

Ο Τζέιμι Καβάζος είναι Αρχιτέκτονας από το πανεπιστήμιο του Texas στο San Antonio και έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης, του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, 3d printing και 3d scanning. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση για ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ευρώπη. Ιδρυτής της εταιρείας Thes3D που ειδικεύεται στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της τρισδιάστατης σάρωσης.

Αναστασία Πανίδου

Ψυχολόγος Pinewood American International School

Η Αναστασία Πανίδου είναι σχολική ψυχολόγος στο Pinewood American International School of Thessaloniki, και συστημική, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια,  εργαζόμενη ατομικά και στον οργανισμό Expat Nest. Έχει ειδικότητα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς εργάστηκε 5 χρόνια στην Ολλανδία σε Διεθνές Ειδικό Σχολείο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Leiden University, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Child and Adolescent Psychology, και τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Το 2021 ολοκλήρωσε την τετραετή εκπαίδευση στην Οικογενειακή και Συστημική Ψυχοθεραπεία. Μιλάει 5 ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Όλια Παναγιωτοπούλου

Μουσικός παραγωγός 89 rainbow, Επικεφαλής του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης-Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Όλια Παναγιωτοπούλου είναι επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ταυτόχρονα εργάζεται ως Συντονίστρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Προγραμμάτων Νεολαίας. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής στον 89 Rainbow, εκφωνήτρια και copyrighter τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ενώ το 2013 ίδρυσε το ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης momfatale.gr, του οποίου παραμένει αρχισυντάκτρια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας και Γλώσσας του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MA) στην κριτική λογοτεχνίας και τέχνης, και το ζωντανό παράδειγμα ότι οι δεξιότητες και τα ταλέντα μπορούν να ενσωματωθούν σε γόνιμα επαγγελματικά πεδία!

Αποστολίνα Τσαλταμπάση

Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, C.E.O. OECON Group-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης

Η Αποστολίνα Τσαλταμπάση είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., Πρόεδρος της 1ης Γυναικείας Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών OECON. Υποστηρίζει ενεργά τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και την Προώθηση των Γυναικών σε όλους τους τομείς της οικονομίας μέσω του Σ.Ε.Γ.Ε., αλλά και από άλλες θέσεις που κατέχει  (Πρόεδρος Balkan Women Coalition, Γενική Γραμματέας στην Πλατφόρμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (WEP), μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC) κλπ). Η κ. Τσαλταμπάση τιμήθηκε με τον τίτλο της Πρέσβειρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας το 2010 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έργο της στην προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Επίσης, τιμήθηκε το 2014 με τον τίτλο “Woman Motivator in Mediterranean” και το 2018 έλαβε τιμητικό βραβείο, από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας – Κ.Ε.Δ.Ε., για τη συνολική προσφορά της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. 

Aggelos Haristeas

Άγγελος Χαριστέας

Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Πρωταθλητής Ευρώπης 2004 με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου

Ο Άγγελος Χαριστέας είναι Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας. Υπήρξε τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με καριέρα σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία. Από το 2018 μέχρι σήμερα είναι Πρεσβευτής της UEFA και του προγράμματος «A Ball for All», καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Champions for Life» που δημιουργήθηκε από όλους του Legends του 2004.

Θάνος Ρουμπής

Μαθηματικός και Ιδρυτής του οδηγού εστίασης Thess_del_food

Ο Θάνος Ρουμπής, μαθηματικός και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, δημιούργησε το 2017 τον οδηγό εστίασης Thess_del_food ή, αλλιώς, Thessaloniki’s Delicious Food, που κάνει αισθητή την παρουσία του εδώ και 5 χρόνια στα social media, με καθημερινές γευστικές προτάσεις στους χιλιάδες ακόλουθους. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του και τον χρόνο του, μεταξύ των διδακτικών του καθηκόντων και του food blogging.

Αλέξανδρος Θάνος

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αλέξανδρος Θάνος έχει κάνει σπουδές στη Θεολογία, την Κοινωνιολογία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά και ειδίκευση στη Στρατηγική Ανάπτυξη Εταιρειών. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, διετέλεσε Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Πόρων και Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Λευτέρης Χαβούζης

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας 3D εκτυπώσεων Lino Integrated printing solutions

Ο Λευτέρης Χαβούζης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της LinoGroup και Διευθύνων Σύμβουλος της Lino 3D. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη “Μηχανολογία και Οικονομικά” από το RWTH Aachen. Έχει εργαστεί για την Audi AG, Mercedes Benz και ως Διευθυντής Πωλήσεων για την Linomedia, την Punch Graphix South East Europe και την Xeikon Engineering. Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση έργων στον κλάδο της βιομηχανίας εκτυπώσεων με συμβατικές και προηγμένες τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης.