14ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Ιούνιος 2023

Ανανεωμένο το TeenBusinessSchool στο 14ο κύκλο του

Ο 14ος Κύκλος του TeenBusinessSchool πραγματοποιήθηκε με διευρυμένη θεματολογία από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και στις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με 61(!) μαθητές και μαθήτριες 14-18 ετών να συμμετέχουν σε αυτό.

Οι μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις και πρακτικά εργαστήρια από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές, άκουσαν εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών και συνεργάστηκαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, μέσα σε ένα περιβάλλον βιωματικής μάθησης. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας και τις επιλογές της, καθώς και το πώς λειτουργεί μία επιχείρηση, ενώ ήρθαν σε επαφή με τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο μέσω επισκέψεων στις εταιρείες Σουρωτή, Apifon, αλλά και στην καινοτόμο εφαρμογή ενυδρειοπονίας της εταιρείας συμβούλων OECON.

Φυσικά από το πρόγραμμα δεν μπορούσε να λείπει η ξενάγηση στους χώρους του πανεπιστημίου, αλλά και τα ποικίλα κεράσματα, που έκαναν ακόμη πιο… ενδιαφέρουσα την επιμόρφωση όλων!

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο κύκλο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τρεις νέες αξιόλογες εισηγήτριες:

  • η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός του 89 Rainbow αλλά και επικεφαλής του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης, Όλια Παναγιωτοπούλου, μίλησε στα παιδιά για δεξιότητες απαραίτητες στην επιχειρηματικότητα,
  • η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Λίνα Τσαλταμπάση, εστίασε στη γυναικεία επιχειρηματικότητα,
  • η ψυχολόγος του Pinewood Αναστασία Πανίδου, ασχολήθηκε με τη διαχείριση στόχων και χρόνου,

ενώ ένας εκπρόσωπος του οργανισμού Mindspace αναφέρθηκε στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω ταξιδιών στο εξωτερικό.

To 14o TeenBusinessSchool υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιριών KLEEMANN, Lidl, OECON Business and Development Consultants,EmployEdu Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, Εκδόσεις Κριτική, ErgonBlog, Kinesiotherapy, και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ).

Αναφορές στον Τύπο