1ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Σεπτέμβριος 2016

Πρώτα βήματα επιχειρηματικότητας για νέους που συμμετείχαν σε θερινό σχολείο

Μια πρώτη επαφή με τον χώρο του επιχειρείν πραγματοποίησαν επιλεγμένοι μαθητές που συμμετείχαν στο πιλοτικό θερινό σχολείο Teen Business School. Το θερινό σχολείο με θέμα «Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» διοργανώθηκε από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου και διήρκεσε ως και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, επιμελήθηκαν ο Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης (Επιστημονικά Υπεύθυνος) και ο Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Φούσκας. Οι καθηγητές έχουν σημαντική εμπειρία και έργο σε σχετικά θέματα, τόσο ερευνητικού χαρακτήρα, όσο και πρακτικών εφαρμογών.

Τα πρώτα βήματα των πέντε νέων ηλικίας από 14 έως 16 ετών περιελάμβαναν μεταξύ άλλων διαλέξεις, μελέτες περίπτωσης, εκπόνηση ομαδικών εργασιών, διενέργεια τεστ προσωπικότητας, καθώς και επισκέψεις σε δύο επιχειρήσεις. Φέτος οι εταιρίες που επισκεφθήκαμε ήταν η εταιρεία αρτοσκευασμάτων Παπαδόπουλος Α.Ε. (Μπισκότα Παπαδοπούλου) και η τεχνολογική εταιρεία Φέρων Ε.Π.Ε. (πλατφόρμα εκπαίδευσης Schoox).

Οι επιλεγμένοι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και μαθητές με διακρίσεις, κατά την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος και επίδοση των πιστοποιητικών συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συνολική εμπειρία. Μάλιστα, έδειξαν τη διάθεσή τους να συμμετέχουν και σε επόμενες ανάλογες δράσεις που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του ΣΕΝ/ JA

Αναφορές στον Τύπο