2ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Ιούνιος 2017

Πρώτα βήματα επιχειρηματικότητας για νέους που συμμετείχαν σε θερινό σχολείο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Teens Business School με θέμα «Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες». Το πρόγραμμα διεξήχθη την περίοδο 26 με 30 Ιουνίου 2017. Οι 27 μαθητές που το παρακολούθησαν, ηλικίας 14-18 ετών, είχαν την ευκαιρία:

  • να παρακολουθήσουν διαλέξεις πάνω στην επιχειρηματικότητα,
  • να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης,
  • να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας, καθώς και
  • να ξεναγηθούν σε δύο επιχειρήσεις, τη γαλακτοβιομηχανία της ΔΕΛΤΑ και τη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων i4G.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν ο Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης και ο Επίκουρος Καθηγητής Κώστας Φούσκας, οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία και έργο σε σχετικά θέματα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν κατά την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος και επίδοσης των βεβαιώσεων συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνολική εμπειρία. Επιπλέον, θεωρούν πλέον πιο ελκυστικό το ενδεχόμενο ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας μελλοντικά. Τέλος, έδειξαν τη διάθεση τους να συμμετέχουν και σε επόμενες ανάλογες δράσεις που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του ΣΕΝ/JA, της 3Ε και των Εκδόσεων Κριτική.

Αναφορές στον Τύπο