3ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Ιούνιος 2018

Γνωριμία με το επιχειρείν για νέους που συμμετείχαν στο ThesSummerSchool

Το 3ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου. Το πρόγραμμα, διάρκειας έξι ημερών, είχε ως στόχο να προετοιμάσει νέους 14 ως 18 ετών για τις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν προσεχώς, σχετικά με τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ταυτόχρονα θέλησε να τους προτείνει την επιχειρηματικότητα ως πιθανή επιλογή καριέρας.

Οι μαθητές που πήραν μέρος αρχικά παρακολούθησαν διαλέξεις από τους καθηγητές σε θέματα όπως “Επιλογή καριέρας και ο δρόμος της επιχειρηματικότητας” και “Οι λειτουργίες μιας επιχείρησης”, ενώ συμμετείχαν και σε εργαστήριο καινοτομίας – δημιουργικότητας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εταιρίες Apifon και i4G Pro όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας μίας επιχείρησης και μιας «θερμοκοιτίδας» επιχειρήσεων. Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του προγράμματος, στελέχη με μακρόχρονη εμπειρία πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας αλλά και επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποίησαν ομιλίες, συζήτησαν με τους μαθητές και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης.

Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) , της 3Ε, των Εκδόσεων Κριτική και της Employ – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας.