9ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Ιούνιος 2021

Το δια ζώσης πρόγραμμα επέστρεψε μετά από καιρό!

Το Teen Business School επέστρεψε στην κανονικότητα, με την πρώτη δια ζώσης διοργάνωση του, έπειτα από την αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας. Ο 9ος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την Τρίτη 22 έως και την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Οι 26 νέοι και νέες που συμμετείχαν, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, παρακολούθησαν ποικιλία θεματικών διαλέξεων από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές, άκουσαν τις εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών, ενώ γνώρισαν και συνεργάστηκαν με άλλα άτομα της ηλικίας τους μέσα σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον δημιουργικής αλληλεπίδρασης και γόνιμης έμπνευσης.

Επιπλέον, μια έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες! Οι επιχειρηματίες και το προσωπικό της πρωτοπόρου επιχείρησης εστίασης «Jerry’s Food Truck», έστησαν την εταιρία τους προσωρινά στο χώρο της διοργάνωσης! Πώς; Μεταφέροντας εκεί τον εξοπλισμό τους (μπεν μαρί με ρευστές πραλίνες και γεμιστικά διαφόρων γεύσεων, πραλινοσύριγγες κλπ) ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες όχι μόνο να δουν πώς παράγονται, αλλά και να παρασκευάσουν μόνοι τους τσουρέκια και ντόνατς της καινοτόμου αλυσίδας! Πριν την hands-on εμπειρία τους, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους επιχειρηματίες την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών Χρηματιστήριο Αθηνών (Athex), Kleemann, Alumil, Exelixis, Employ Edu Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, 2ence, αλλά και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Αναφορές στον Τύπο