11ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Απρίλιος 2022

Ο 11ος κύκλος του Teen Business School!

Αμέσως μετά το Πάσχα 2022 διεξήχθη για 4 μέρες (18 ώρες) η 11η διοργάνωση του Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δίνοντας για ακόμη μια φορά την ευκαιρία σε νέους και νέες 14 έως 18 ετών να παρακολουθήσουν το επιτυχημένο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας. Το εν λόγω Teen Business School διεξήχθη εξ αποστάσεως κυρίως για να δώσει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας μαθητές από όλη την Ελλάδα, διατηρώντας την άνεση του προσωπικού τους χώρου.

Πρώτος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν να καθοδηγήσει τα πρώτα βήματα των νέων στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, μέσα από μια πληθώρα διαλέξεων και διαδραστικών ομιλιών. Επιπλέον ανακάλυψαν τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης και ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου που μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες να αντιληφθούν πώς μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί να γίνει μια πετυχημένη επιχείρηση!

Δεύτερος στόχος του Teen Business School ήταν να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις σπουδές τους. Καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και άλλοι καταξιωμένοι εισηγητές από τον χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, έδωσαν συμβουλές σχετικά με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και το πώς μπορεί κανείς να συντάξει ένα ελκυστικό βιογραφικό σημείωμα.

Ένας ακόμη στόχος του προγράμματος ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις, μέσα σε ένα όσο το δυνατό πιο ευχάριστο περιβάλλον. Παρά τη δυσκολία που δημιουργεί ένα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εφαρμόστηκαν εκτεταμένα συμμετοχικές διαδικασίες μάθησης.

Μετά το τέλος του προγράμματος, εστάλησαν σε όλους και όλες ηλεκτρονικό πιστοποιητικό συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας! Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο οποίος για μία ώρα περίπου (!) είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τα παιδιά, απαντώντας στις ερωτήσεις τους!

Το 11ο Teen Business School υλοποιήθηκε με τη χορηγική, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, ηλεκτρικές συσκευές Gruppe, Exelixis software, Κριτική, EMPLOY EDU, 2ence, ERGON blog και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Αναφορές στον Τύπο