13ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Δεκέμβριος 2022

13ο Teen Business School - Μαθήματα επιχειρηματικότητας…Το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων

Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς διεξήχθη ο 13ος κύκλος του Teen Business School διαδικτυακά. Για 4 ημέρες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την επιχειρηματικότητα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις ψηφιακές επιχειρήσεις και την αλληλεπίδραση επιχειρήσεων και περιβάλλοντος!

Παιδιά ηλικίας 14 έως 18 ετών από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό αυτή τη φορά (!) συμμετείχαν στο Νο 1 σχολείο νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω εικονικής αίθουσας.

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται πάντοτε το να μάθουν οι συμμετέχοντες τις έννοιες της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, και να μπορέσουν να ανακαλύψουν τον τρόπο εύρεσης και υλοποίησης μιας επιχειρηματικής ιδέας. Καθηγητές Πανεπιστημίου και επιτυχημένοι επαγγελματίες/επιχειρηματίες μοιράστηκαν τις γνώσεις, τα λάθη και τις επιτυχίες τους, με τους μαθητές-τριες του Teen Business School. Στις δε διαλέξεις που σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, οι μαθητές διευκολύνονται σημαντικά στο “να χαράξουν” το μέλλον τους.

Το 13ο Teen Business School διοργανώθηκε με τη χορηγία των εταιρειών Kleemann, Deloitte, Κριτική, ηλεκτρικές συσκευές Gruppe, Employ edu – Σύμβουλοι εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας, 2ence, ERGON blog, αλλά και την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και του γραφείου του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Αναφορές στον Τύπο