5ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Απρίλιος 2020

36 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το πρώτο online Teen Business School

Το πρώτο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, από τις 21 έως τις 25 Απριλίου 2020. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η ομάδα των συντελεστών του προγράμματος, ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η παγκόσμια υγειονομική κρίση, κατάφερε να μετατρέψει ένα αμιγώς δια ζώσης πρόγραμμα, σε εξ αποστάσεως.

Με την ίδια συνταγή επιτυχίας και αξιοποιώντας σύγχρονες πλατφόρμες απομακρυσμένης εκπαίδευσης, το Teen Business School προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης.

Πραγματοποιήθηκε δε, με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, Alumil, εκδόσεις Κριτική, Employ EDU, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Αναφορές στον Τύπο