6ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Ιούνιος 2020

Ο 6ος Κύκλος του Teen Business School ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Έπειτα από την αξιοσημείωτη επιτυχία που είχε το πρώτο εξ αποστάσεως σχολείο επιχειρηματικότητας και δεδομένων των συνθηκών λόγω της υγειονομικής κρίσης, αποφασίστηκε η ακύρωση του προγραμματισμένου δια ζώσης κύκλου για το καλοκαίρι του 2020, και η διοργάνωση στη θέση του, του δεύτερου online κύκλου.

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, οι νέοι και οι νέες που συμμετείχαν στο 24ωρο πρόγραμμα, παρακολούθησαν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων, ανέλυσαν μελέτες περίπτωσης, πραγματοποίησαν τεστ προσωπικότητας και έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την επιχειρηματικότητα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που άπτονται της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης.

Πραγματοποιήθηκε δε, με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, Alumil, εκδόσεις Κριτική, Employ EDU, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

 

Αναφορές στον Τύπο