7ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Δεκέμβριος 2020

Με άρωμα Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε ο 7ος Κύκλος του Teen Business School!

Από τη Δευτέρα 28 μέχρι και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 διοργανώθηκε το σχολείο επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συντελεστές του επιδίωξαν να προάγουν την επιχειρηματικότητα στους νέους και νέες που συμμετείχαν, παράλληλα με την ανάπτυξη δημιουργικών και τεχνικών ικανοτήτων που θα αποτελέσουν βάση για την επαγγελματική τους επιτυχία στο μέλλον.

Τον 7ο Κύκλο παρακολούθησαν 28 μαθητές και μαθήτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως επικοινωνίας και με την αξιοποίηση διαφόρων διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Όσοι συμμετείχαν στο 12ωρο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την επιχειρηματικότητα. Στο τέλος, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της συνολικής τους εμπειρίας στο πρόγραμμα. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των ερωτηματολογίων, οι συμμετέχοντες έμειναν σε ποσοστό 92% πολύ ικανοποιημένοι με την οργάνωση του προγράμματος. Μάλιστα για όλους, έπειτα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, η πιθανότητα ανάπτυξης προσωπικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στο μέλλον αυξήθηκε!

Το πρόγραμμα «Teen Business School: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Γιάννη Νικολαΐδη.

Το 7ο «TeenBusinessSchool» πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, Alumil, Exelixis Software, Crystal, Εκδόσεις Κριτική, Employ Edu, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

 

Αναφορές στον Τύπο