8ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας | Μάιος 2021

Ρεκόρ συμμετοχών με 50 συμμετέχοντες!

Η μαγευτική εμπειρία του εκπαιδευτικού προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας συνεχίστηκε! Από τις 4 έως τις 8 Μαΐου 2021, για 20 ώρες, 50 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας. Μέσω του υπολογιστή τους παρακολούθησαν ποικιλία διαλέξεων, άκουσαν τις εμπειρίες επιχειρηματιών, και δούλεψαν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Αυτή τη φορά υπήρξε και ξεχωριστός καλεσμένος: ο Γιάννης Χρηστίδης που μίλησε στα παιδιά για το εγχείρημα Jerry’s Food Truck!

Το επιχειρηματικό ταξίδι των δυνητικών, νέων επιχειρηματιών περιελάμβανε ακόμη το να μάθουν να αναγνωρίζουν «ευκαιρίες» και να αποκτήσουν βάσεις για την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ακόμη κι αν η επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους δεν είναι προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή, το σίγουρο είναι πως οι δεξιότητες που ανέπτυξαν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα τους φανούν χρήσιμες σε όλη τους τη επαγγελματική καριέρα.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πραγματοποιήθηκε δε, με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Χρηματιστήριο Αθηνών (Athex), Kleemann, Alumil, Exelixis, Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Αναφορές στον Τύπο